Cuvée Antoine Joseph - Rouge

 

Domaine Pardon & Fils
Domaine Pardon is gevestigd in Beaujeau in het departement Rhône.  Het familiebezit, opgericht in 1820, is momenteel in handen van de 6e generatie. Pardon produceert een mooie serie karaktervolle Beaujolais, van A.C. Beaujolais-Villages tot diverse cru's. 

Het domein beschikt over een moderne kelderfaciliteit waar diverse wijnen worden geproduceerd van zowel eigen bezittingen als van aangekochte druiven.

Wijngaardbezittingen
De wijngaarden liggen op de vulkanische hellingen van de “Massif Central“ in het verlengde van de Alpen. De bezittingen strekken zich uit over: Fleurie, Lantignié en Regnié.

Specialiteit
Het oudste wijngaardbezit omvat 5 hectare, gelegen in de gemeente van Régnié-Durette. De bodem bestaat hier uit graniet, zanderig graniet en prehistorisch rotsachtig gesteente. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken zijn vrij oud met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar.  Hier vandaan komen Beaujolais-Villages en Regnié.

Het tweede wijngaardbezit, aangekocht door grootvader Louis Pardon in 1936, bevindt zich op de hellingen van de gemeente van Fleurie en omvat 7 hectare. De bodem bestaat hier voornamelijk uit graniet en de aanplant van wijnstokken bezitten een gemiddelde leeftijd van 48 jaar. De hiervan afkomstige wijnen zijn intens fruitig en bezitten een goede structuur met een gemiddelde bewaarcapaciteit van 4 jaar.

Veel werk in de wijngaard
De plantdichtheid van de wijnstokken bedraagt 8.000-10.000 wijnstokken per hectare. De oogst vindt met de hand plaats. Er wordt zeer arbeidsintensief gewerkt, zo werken circa 20 mensen per dag op één hectare! 

In de kelder
Voordat de druiven worden verwerkt worden ze gedurende 8 tot 12 dagen opgeslagen in roestvrijstalen tanks. Na persing vindt de alcoholische vergisting plaats op circa 25 graden Celsius, aansluitend volgt een malolactische vergisting plaatsvindt op 19 graden Celsius. De klassieke methode van vergisting geldt voor alle wijnen met uitzondering van de Beaujolais-Villages, waarbij macération carbonique wordt toegepast. 

Herkomst:
Frankrijk
Type:
Stil - rood - fruitig/soepel
Samenstelling:
Grenache
Syrah
Gamay
Serveersuggestie:

Serveertemperatuur 14-16°C.
Bij niet te zware gerechten van wit en gegrild vlees, salades en verschillende soorten kazen.

PPF bij 3 flessen:
€ 7.65
PPF bij 6 flessen:
€ 7.27
Terug